06-07-07

DONDERDAG 5 JULI (ST. AUGUSTINE - SILVER RIVER STATE PARK - ST. PETERSBURG)

Vandaag doorkruisen we Florida van Oost naar West, van St. Augustine aan de Atlantische Oceaan tot St. Petersburg aan de Golf van Mexico. Normaal gezien is dit zo’n 5 uur rijden wat hier in Amerika eigenlijk niets is gezien de uitgestrektheid van het land.

Wij hebben ervoor gekozen om een stop te doen in Silver Springs en een kijkje te nemen in het Silver River State Park. Hier in de buurt zijn de oude Tarzanfilms opgenomen in de jungle.

In Silver Springs gaat het meeste volk naar de natuurlijke Silver Springs waar het er nogal comercieel aan toe gaat met boottochtjes, jeepsafari’s en jungle cruises.

Wij hebben dus gekozen voor het iets rustiger Silver River State Park waar je voor 4 dollar per voertuig kunt wandelen op schitterende paden die uiteindelijk leiden naar de kristalheldere rivier.

Eerst hebben we het 1.2 mijl lange River Trail gedaan dat ons via een pad doorheen een cipressenmoeras naar een zwempoel in een bocht van de rivier leidde. Zwemmen was hier echter verboden vanwege de alligators.

Daarna hebben we het 1.8 lange Swamp Trail gedaan waar we uiteindelijk de eerste alligators in de vrije natuur van dichtbij gezien hebben. Op die verlaten paden kreeg je echt wel het gevoel dat je in de jungle zat. Er waren die typische geluiden, van vogels, krekels en andere dieren en we kwamen grote spinnen en insecten tegen die we nog nooit gezien hadden.

We zijn er uiteindelijk zo’n 3 uren geweest en het was zeer zeker de moeite waard.

Daarna was het tijd om via Interstate 75 door te rijden tot St. Petersburg waar we logeren in de Holiday Inn.

Het is alweer een schitterend hotel met zelfs 2 zwembaden en een prachtige tuin. Er is zelfs een echt strand en vanuit de tuin heb je zicht op de Sunshine Skyway Bridge die we morgen moeten nemen om naar Napels te rijden.

Na het vele wandelen vandaag hadden we niet zo veel zin meer om ’s avonds iets te doen en we zijn dan maar lekker gaan relaxen aan het zwembad.

 

Swamp trail 4

 

River trail 3

 

Holiday Inn St. Petersburg 1

 

05:50 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.