04-07-07

WOENSDAG 4 JULI (ST. AUGUSTINE - INDEPENDENCE DAY)

Vandaag logeren we in het Quality Inn hotel in St.-Augustine waar we gisterenavond laat arriveerden. Het hotel heeft draadloos internet waardoor we voor het eerst op het net konden om onze blog aan te passen.

Het vorige hotel was wel goed, maar dit hotel is gewoon beter. Voor de eerste keer een echt ontbijt met voldoende keuzemogelijkheden. Het zwembad en de jacuzzi zijn al door Bauke uitvoerig getest. En, het hotel is gunstig en typisch Amerikaans gelegen. Rechts van ons ligt een Burger King, links van ons ligt een Denny’s en tegenover ons ligt een Mc Donalds en een Pizza Hut… euh… wat zullen we dus vanavond eens eten?

Vandaag is het groot feest in Amerika want het is de 4de juli, de Nationale Feestdag van de Verenigde Staten van Amerika. Het is vandaag Independence Day: op 4 juli 1776 tekenden 56 mannen The Declaration of Independence in Philadephia. De leden van het Congres tekenden toen de Onafhankelijksverklaring van de Verenigde Staten ten opzichte van het Koninkrijk Engeland. De bekendste ondertekenaars van het document waren Thomas Jefferson, Benjamin Franklin en John Hancock. Meer info kan je lezen op de Blog van Charlie die ik ken van een reis naar San Diego met de Fire Observers (http://charlie-farstripes-blog.skynetblogs.be/).

Voor de meeste Amerikanen betekent 4 juli een extra vrije dag want de meeste Amerikanen hebben maar zo’n 10 dagen verlof per jaar. Vanavond is hier groot vuurwerk om 21.30 uur. Hopelijk blijft het vanavond een beetje droog want niettegenstaande dat het hier elke dag zo’n 30 graden warm is komen er elke avond een paar fikse onweersbuien opzetten wat hier normaal is voor deze tijd van het jaar.

Hier beneden ook een foto van onze auto voor 2 weken: een Chevrolet Impala met alles erop en eraan, natuurlijk een plezier om mee te rijden.

Daarstraks zijn we nog even een verkenningstochtje door de stad gaan maken. St.-Augustine straalt sfeer uit. Die typische, houten, Amerikaanse huizen met hier en daar een schommel op het terras, zie je overal. Heel de stad is in Spaanse stijl opgetrokken. We hebben een wandeling gemaakt door de winkelwandelstraat met veel kleine en gezellige winkeltjes. Daarna zijn we naar het strand geweest. Er waaide een stevige wind en de golven kwamen wild en heftig op het strand aanrollen. Overal waar we kwamen waren ze bezig met de voorbereidingen van vanavond. Op de terugweg naar het hotel zijn we nog even langs het oude St. Augustine gereden. We zijn nog even gaan rusten om ons dan klaar te maken voor het vuurwerk. Om negen uur zijn we te voet naar de baai gewandeld. Je kon over de koppen lopen. En dan om half tien barstte er een ongelooflijk prachtig vuurwerk los. Zo zie je ze niet bij ons. Dominique heeft enkele minuten gefilmd. Het was adembenemend…

 

Chevrolet Impale

 

Zwembad Quality Inn St. Augustine

 

Vuurwerk 5

 

20:53 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Steek er maar een af voor mij zo'n klein vuurpijltje.
Wij moeten nog wachten tot 14 augustus voor we in Florida zijn.

Gepost door: Ekellop | 04-07-07

Leuk verslag en goede reis. Leuk om jullie verslag te lezen en de foto's te bekijken.
Ik wens jullie nog een fijne vakantie.

Gepost door: marco (AA-markro) | 05-07-07

Hey Dominique! Ik wist helemaal niet dat jullie in de States zaten, amai...in september ook weeral weg...! Ik ook jong, maar ja...'t is daar plezant hé!
Ik heb nog niet teveel tijd gehad om je blog te lezen maar zal dat de komende dagen zeker en vast wel verbeteren. Allemaal heel leuk om te zien, zeker als je weet dat ik er enkele weken geleden ook nog was.
Nog heel veel plezier ginder in de States!

Gepost door: Carl | 05-07-07

De commentaren zijn gesloten.