04-07-07

VRIJDAG 29 JUNI (SCHIPHOL - ORLANDO)

Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt. We hadden de weken liggen aftellen en opeens was het zover: onze reis naar Florida, waar we zo lang naar hadden uitgekeken. Om kwart voor acht stond onze pa al voor de deur om ons naar het station van Weert te brengen. Het ging allemaal heel vlot. Na een bijna twee uur durende reis met de trein kwamen we in Schiphol aan, een enorme luchthaven en veel groter dan die van Zaventem. We waren ruim op tijd en omdat onze koffers zo zwaar waren (weer veel te veel ingepakt) besloten we om eens te gaan kijken of we  misschien al konden inchecken. We hadden geluk, maar uiteindelijk viel het tegen: geen plaats meer aan het venster, geen extra beenruimte meer en het ergste van alles: we konden niet langs elkaar zitten (alweer niet: zie vorige reis). Blijkbaar moet je in Nederland al vier uur op voorhand inchecken en dat had natuurlijk al iedereen gedaan, behalve wij. Nadat we onze koffers hadden afgegeven was het tijd om naar de pascontrole te gaan. Niet te doen wat een volk. Ellenlange rijen stonden aan te schuiven, het was een drukke dag dus voor de luchthaven. Onze vlucht had vertraging (1 uur) en we moesten lang wachten. We hebben zelfs nog getwijfeld of we niet 1 dag later zouden vertrekken voor de som van 600 EUR ‘handje contantje’. Ze hadden afgeroepen dat ze personen zochten die een dag later wilden vertrekken met dezelfde vlucht en die kregen dan een hotelovernachting en 600 EUR cash, blijkbaar was het vliegtuig dus overboekt. Maar dat hebben we toch maar niet gedaan… Eindelijk konden we op het vliegtuig. Enne… goed voor ons: we hebben het kunnen regelen dat we toch langs elkaar konden zitten dankzij een vriendelijke Nederlander. En dan was het zover… onze negen uur durende vlucht kon beginnen… De tijd ging snel voorbij omdat er genoeg te doen was: de laatste nieuwe films bekijken, lezen, slapen, mensen bekijken. Blijkbaar zaten we in “comfort class” wat extra beenruimte betekende, gratis wijn bij de maaltijden en een dvd speler per persoon. Over de vlucht met Martinair dus niets anders dan lof. Aangekomen in de luchthaven van Orlando, yep, we did it again, konden we nog eens ik weet niet hoe lang aanschuiven. 9/11 is hier nog altijd niet vergeten… de schrik zit er danig in. Het duurde wel lang maar de mensen van de grenscontrole waren wel heel vriendelijk en behulpzaam. Koffers zoeken, auto halen en dan naar ons hotel waar we arriveerden in het donker. Thuis was het al half vier…

 

Regen in Schiphol

 

Halverwege de Atlantische Oceaan

 

Travelodge International Orlando

 

06:07 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vraagje over hotel Hallo Ik zie dat jullie in een hotel verblijven bij Wet & Wild, mag ik weten welk hotel misschien?

Ik heb het Best Western Movieland geboekt en misschien dat jullie daar verblijven, dan kunnen jullie me zeggen hoe het is?

Groetjes uit Limburg
Harry

Gepost door: Harry | 08-07-07

Harry,

Wij verbleven in Travelodge International, dus ik kan je niet veel vertellen over Best Western Movieland.
Maar, als je naar deze site gaat kijken: http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g34515-d274618-Reviews-Best_Western_MovieLand_Orlando-Orlando_Florida.html daar kun je veel commentaar vinden van mensen die er al geweest zijn.
Op het eerste lijkt het dus heel goed te zijn.

Groeten,

Dominique

Gepost door: Dominique | 08-07-07

De commentaren zijn gesloten.