04-07-07

DINSDAG 3 JULI (ORLANDO - KENNEDY SPACE CENTER - ST. AUGUSTINE)

We hebben heel slecht geslapen deze nacht. Er was tot half 3 veel lawaai buiten. We zijn 2 keer wakker gemaakt door de telefoon op ons kamer, een keer om 2 uur en de andere keer om half 3. We schrokken ons telkens te pletter. Blijkbaar vond een flauwe plezante het grappig om de telefoon neer te gooien als wij opnamen. Uiteindelijk hebben we de hoorn maar afgelegd.

Vandaag stond onze kennismaking met de ruimtevaart op het programma. Na een laatste korte stop in een winkeltje in Orlando om Bauke ‘Crocs’ te kopen, die er spijtig genoeg niet in haar maat waren, vertrokken we naar Kennedy Space Center. Deze keer, echt wel raar, geen korting met Dominique zijn pas. Toen we binnenliepen wisten we niet wat we zagen. Her en der stonden raketten opgesteld, ook de Space Shuttle. Het was allemaal enorm. Een van de belangrijkste attracties was het IMAX-theater, waar in 2 zalen adembenemende films werden vertoond op een meer dan 5 verdiepingen hoog scherm. We hebben er slechts één (3D) gezien omdat we nog zoveel moesten doen en de tijd was echt wel beperkt. Daarna hebben we de busrit gedaan. Er waren 3 stops voorzien in een heel uitgestrekt gebied. Bij de eerste stop konden we een toren beklimmen waar we een overweldigend uitzicht hadden op de lanceerplatforms en eveneens een zicht op Cape Canaveral, het militaire gedeelte van het Space Center. De tweede stop was bij het Apollo/Saturn V Centrum waar we een echte, 110 m hoge Saturn V-maanraket hebben kunnen bewonderen. We hebben ook de historische lancering van de Apollo 8 opnieuw mogen meemaken, de eerste bemande missie naar de maan. We konden een kijkje nemen in de zaal waar het allemaal is gebeurd en waar nog alle oorspronkelijke apparatuur stond opgesteld. Heel indrukwekkend. In dit centrum hebben we ook nog een maansteentje van dichtbij kunnen bekijken. De laatste stop was in het International Space Station Center, waar alle materiaal wordt gemaakt om te kunnen reizen in de ruimte. Op dit ogenblik is men al druk bezig voor de volgende speciale missie in 2010. Het hoogtepunt van de dag was de simulator van de lancering van de Space Shuttle. Eerst kregen we de hele uitleg wat er allemaal ging gebeuren. Daarna mochten we in de simulator stappen. Eerst werd de raket in verticale positie gebracht en daarna gelanceerd. We zijn helemaal doorheen geschud, maar het was de moeite. Het was een vermoeiende maar boeiende dag. Spijtig dat het allemaal zo groot en uitgestrekt is. We hebben niet de nodige tijd gehad om het allemaal op ons gemak te bekijken. Toch hebben we heel veel kunnen meenemen. Na het eten was het nog ongeveer 2 uur rijden naar St.-Augustine. Ons hotel is heel gezellig. We hebben een zwembad en jacuzzi en … eindelijk internet.

 

Kennedy Space Center

 

Loods van Space Shuttle

 

Lanceerplatform

 

06:32 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dag Jo, Dominique en Bauke

Ziet er allemaal super uit! Zon, water en plezier, wat moet een mens nog meer.
Op school is alles OK, ruim 210 inschrijvingen tot nu toe, straks nog brunch bij Jeanne en dan poetst Marc de plaat richting Toscaanse zon! Enjoy!

Gepost door: Marc van het secretariaat | 04-07-07

donderbui Hier ook een reactie van Bauke... hier is ook alles super ok maar af en toe een donderbuitje dat begon toen we naar onze eerste pretpark gingen dat was heel jammer maar dat was op het laatste de volgende dag gingen we naar wet en wild het eerste wat we deden was fijn eerst gingen we langzaam maar in een keer baaf naar onder en mama was aant schreeuwenvan ik kan niet meer ik en dominique waren aant lachen. Tot een volgende keer, groetjes vanuit Saint Augustine.

Gepost door: Bauke | 04-07-07

De commentaren zijn gesloten.